مشخصات پژوهش

صفحه نخست /ارزیابی پاسخ های ...
عنوان ارزیابی پاسخ های مرفوفیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آویشن دنایی (Thymus daenesis celak) با استفاده از دو گونه قارچ مایکوریزا و عصاره ورمی کمپوست در سطوح مختلف تنش خشکی
نوع پژوهش پایان نامه های تقاضا محور و غیر تقاضا محور
کلیدواژه‌ها آویشن دنایی، کودهایی زیستی، تنش خشکی، آنتی اکسیدانی، فلاونوئید
چکیده این مطالعه با هدف بررسی اثر قارچ مایکوریزا و عصاره ورمی کمپوست در شرایط تنش خشکی در مرحله رویشی بر رشد گیاه آویشن دنایی اجرا شد این تحقیق در قالب آزمایش گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در گلخانه گروه گیاهان دارویی دانشگاه اراک انجام شد. فاکتور اول تنش خشکی در سطح(25، 50، 75) درصد ظرفیت زراعی و فاکتور دوم قارچ میکوریزا (گلوموس موسه و گلوموس اینترردیاسه)و فاکتور سوم شامل عصاره ورمی کمپوست (استفاده و عدم استفاده از عصار ه ورمی کمپوست) بود. نتایج حاصل از جوانه زنی نشان داد که غلظتهای مختلف عصاره ورمی کمپوست اثر معنی داری در سطح یک درصد بر صفات رویشی داشت. غلظت 20% (حجمی وزنی) عصاره ورمی کمپوست بهترین نتیجه برای اکثر صفات مورد مطالعه در شرایط کشت ژرمیناتور و کشت در پرولیت به جز درصد جوانه زنی و شاخص جوانه زنی داشت. در آزمایش دوم نتایج آن نشان دهنده این است که تنش خشکی موجب کاهش صفات مورد مطالعه شد. تیمار های ترکیبی قارچ میکوریزا و ورمی کمپوست بیشترین تاثیر را در برابرتنش خشکی در برخی از صفات از جمله محتوای فنل کل، فلاونوئید، کلروفیل آنتی اکسیدان و همچنین میزان اسانس داشت. در بین تیمارها ی تلقیح میکوریزا، گونه گلوموس موسه بهتر از گلوموس اینترردیا در برابر تنش خشکی در گیاه آویشن دنایی داشت.
پژوهشگران فائزه السادات ابطحی (استاد مشاور)، مهرناز حاتمی (استاد راهنما)، حسین صالحی ارجمند (استاد راهنما)، محمدرضا صمدی (دانشجو)