مشخصات پژوهش

صفحه نخست /اثر روشهای مختلف آماده سازی ...
عنوان اثر روشهای مختلف آماده سازی بذر، نانو پرایمینگ و تلقیح باکتری های ریزوسفری محرک رشد بر صفات اکوفیزیولوژیکی گیاه دارویی بادرنجبویه (Mellissa officinalis L. )
نوع پژوهش پایان نامه های تقاضا محور و غیر تقاضا محور
کلیدواژه‌ها بادرنجبویه، باکتری های محرک رشد، نانو پرایمینگ، الیسیتور زیستی
چکیده این مطالعه با هدف بررسی اثر روش های مختلف آماده سازی بذر، نانو پرایمینگ و تلقیح باکتری های ریزوسفری بر صفات اکوفیزیولوژیکی گیاه دارویی بادرنجبویه (Mellissa officinalis) انجام شد. پژوهش حاضر در دو بخش طراحی شد که بخش اول به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار برای بررسی پرایمینگ نانو سیلیکون در غلظت های (0، 1/0، 2/0، 3/0 و 4/0) در زمان های (12، 24، 48 و 72 ساعت) و پرایمینگ با نیترات پتاسیم در غلظت های (0، 25/0، 5/0، 75/0 و یک درصد) در همین زمان ها بوده است. نتایج این آزمایش نشان داد که غلظت 4/0 میلی مولار نانو سیلیکون در زمان 72 ساعت بیشترین درصد جوانه زنی و غلظت 4/0 میلی مولار در زمان 12 ساعت بیشترین شاخص بنیه بذر را داشته است. در پرایمینگ با نیترات پتاسیم بیشترین درصد جوانه زنی و شاخص بنیه بذر در غلظت 25/0 درصد نیترات پتاسیم در زمان 12 ساعت مشاهده شد. بخش دوم آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار در شرایط گلخانه با انتخاب 2 تیمار برتر از نظر شاخص بنیه بذر به همراه تلقیح 2 نوع باکتری پوتیدا و فلورسنس انجام شد. نتایج نشان داد که غلظت 1/0 میلی مولار نانو سیلیکون به همراه تلقیح با باکتری پوتیدا موجب افزایش رنگیزه های فتوسنتزی و متابولیت ثانویه شد. همچنین پرایمینگ با نیترات پتاسیم در غلظت 25/0 درصد به همراه تلقیح با باکتری پوتیدا در زمان 72 ساعت پرایم بهترین نتیجه را برای صفات مرفوفیزیولوژیکی داشته و غلظت 5/0 درصد نیترات پتاسیم در تلقیح با باکتری فلورسنس بهترین اثر را بر فعالیت آنتی اکسیدانی داشته است.
پژوهشگران ناصر حسینی (استاد مشاور)، فائزه السادات ابطحی (استاد مشاور)، مهرناز حاتمی (استاد راهنما)، پریسا خانی زاده (دانشجو)