1403/10/06
فرزاد بهرامی

فرزاد بهرامی

مرتبه علمی: استادیار
ارکید: https://orcid.org/0000-0002-3327-648X
تحصیلات: دکترای تخصصی
اسکاپوس: 55123689900
دانشکده: دانشکده علوم اداری و اقتصاد
نشانی: دانشگاه اراک، گروه مدیریت صنعتی
تلفن:

مشخصات پژوهش

عنوان
تحلیل استرتژیهای قیمت گذاری و کنترل موجودی به صورت همزمان در محصولات فسادپذیر (مطالعه موردی فروشگاههای زنجیره ای افق کوروش )
نوع پژوهش
پایان نامه های تقاضا محور و غیر تقاضا محور
کلیدواژه‌ها
استراتژی تخفیف کنترل موجودی، قیمت گذاری پویا، محصول فسادپذیر، مدیریت درآمد، تکنیک کاهش قیمت.
سال 1399
پژوهشگران حسین صفری(استاد راهنما)، حسن شوندی(استاد راهنما)، محمدرضا صادقی مقدم(استاد مشاور)، فرزاد بهرامی(استاد مشاور)، آمنه جیجونی(دانشجو)

چکیده

رشد سریع تکنولوژی اطلاعات، جهانی شدن بازارها و به تبع آن افزایش رقابت بین موسسات و سازمانهای مختلف باعث شده ابزار قیمت گذاری پویا به عنوان یک عامل فعال سیستم های مدیریت درآمد مطرح شود. قیمت گذاری پویا روشی مناسب برای تعیین قیمت های مختلف در طول زمان است که در بسیاری از خرده فروشی ها، صنایع تجاری و بنگاه ها شکل های مختلفی از این نوع قیمت گذاری به کار گرفته می شود. مساله قیمت گذاری پویا برای محصولات فسادپذیر از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چرا که هرچه به تاریخ انقضای محصول نزدیک تر می شویم، تقاضای مشتریان برای خرید این محصولات کاهش می یابد. بنابراین، برای پاسخ به تغییرات الگوی تقاضا و کاهش ضایعات محصولات فساد پذیر، سیاست کاهش قیمت می تواند استراتژی کارایی برای افزایش درآمد باشد. در این رساله برای تنظیم عرضه و تقاضا و دستیابی به سود حداکثر در بازه مشخص و تک دوره ای ، دو مدل قیمت گذاری پویا ارائه گردیده است. ازآنجایی که اعلام زمان تخفیف زودهنگام یا دیرهنگام می تواند سود بنگاه را کاهش دهد. لذا، دنبال یافتن زمان بهینه برای ارائه تخفیف و مقدار بهینه تخفیف می باشیم(مدل اول). در این مدل فرض می شود تابع تقاضا وابسته به دو عامل قیمت و موجودی در معرض نمایش و موجودی نهایی دوره غیر صفر می باشد. مدل ابتدا با رویکرد تحلیلی- برنامه ریزی غیرخطی بدون محدودیت حل شده، جوابهای بهینه بدست آمده، سپس شرایط لازم برای وجود جواب بهینه سراسری بررسی گردیده است.همچنین مدل با استفاده از الگوریتم های فراابتکاری ژنتیک و تبرید شبیه سازی شده نیزحل گردیده، که در آنها از داده های فروشگاههای زنجیره ای افق کوروش استفاده گردیده است. نتایج حاصل از هر سه رویکرد یکسان بدست آمده است. در مدل دوم نیز، فرض می گردد که دو بار تخفیف در طول دوره فروش محصولات فسادپذیر ارائه می گردد، تخفیف اول قبل از شروع فساد و تخفیف دوم پس از آن می باشد. هدف یافتن مقادیر بهینه تخفیف می باشد؛ بطوریکه سود کل حداکثر گردد. در این مدل نیز تابع تقاضا وابسته به دو عامل قیمت و زمان و موجودی نهایی دوره صفر فرض شده است. این مدل نیز ابتدا با استفاده از رویکرد تحلیلی حل گردیده و جوابهای بهینه بدست آمده است و ثابت شده که جوابهای بهینه بدست آمده سراسری هستند. با قرار دادن داده های بزرگترین فروشگاه زنجیره ای کشور، افق کوروش، در مدل مقادیر بهینه تخفیف